Привіт всім! Хтось користувався інфрачервоними обігрівачами для основного опалення? Цікавить реальна ефективність та чи дійсно вони економніші за звичайні радіатори. Будинок приватний, загальна площа близько 120 квадратів, утеплення середнє. Хотів би почути досвід людей, які вже перейшли на таке опалення.
Я перейшов на інфрачервоні рік тому і дуже задоволений результатом. Головна відмінність від конвекторів – вони прогрівають не повітря, а предмети та поверхні, тому тепло відчувається швидше. По споживанню електрики теж є різниця, хоча точних цифр не давав би без вимірювань. Але взимку помітив, що рахунки стали меншими приблизно на чверть. Монтаж простий, можна самому встановити на стіну або стелю, головне правильно розрахувати потужність під кожне приміщення.
------------------------------------------------- You'll never walk alone!DON'T WORRY, BE HAPPY
Я перейшов на інфрачервоні рік тому і дуже задоволений результатом. Головна відмінність від конвекторів – вони прогрівають не повітря, а предмети та поверхні, тому тепло відчувається швидше. По споживанню електрики теж є різниця, хоча точних цифр не давав би без вимірювань. Але взимку помітив, що рахунки стали меншими приблизно на чверть. Монтаж простий, можна самому встановити на стіну або стелю, головне правильно розрахувати потужність під кожне приміщення.
Повністю згоден з попереднім коментарем. Сам встановлював у себе вдома, брав https://uden-s.org/uk/category/infrakrasnye-obogrevateli/ після ретельного вивчення характеристик. Вибирав за принципом 1 кВт на 10 квадратних метрів за умови нормального утеплення. Якщо стіни старі або вікна пропускають холод, краще брати з запасом. Встановив у вітальні, спальні та дитячій. Температура тримається стабільно, навіть коли на вулиці мінус. Дуже зручно, що можна підключити терморегулятори і налаштувати графік роботи під свій режим. Вночі температуру знижую на пару градусів, це теж економить електрику. Плюс немає пересушування повітря, як від звичайних обігрівачів.
Дякую за детальну інформацію! Я теж вирішив спробувати і замовив собі кілька панелей. Процес замовлення зайняв буквально хвилин п'ятнадцять, все інтуїтивно зрозуміло на сайті. Менеджер передзвонив наступного дня, уточнив деталі по площі приміщень та допоміг підібрати оптимальну потужність. Доставка прийшла за тиждень, все було акуратно запаковано. Встановлення дійсно нескладне, є детальна інструкція в комплекті. Поки що працює перший тиждень, але вже помітна різниця – тепло іде рівномірно, без холодних зон.
------------------------------------------------- Не обижайте Сталина
Теж хочу подякувати за пораду. Замовляла для дачного будинку, де взимку буваємо періодично. Важливо було, щоб обігрівач швидко прогрівав приміщення і не споживав багато енергії в режимі підтримки температури. Інфрачервоні панелі виявилися ідеальним рішенням. Приїжджаємо – за годину вже комфортно, при цьому можна налаштувати мінімальний режим, коли нікого немає, щоб не промерзали стіни. Замовлення оформила онлайн, консультант допоміг розрахувати кількість приладів. Привезли швидко, якість зборки хороша, матеріали міцні. Рекомендую як надійне та економічне рішення для опалення.